Tarieven

Tarieven mondzorg NZA 2017 (Nederlandse Zorg Autoriteit)

  • Eigen risico 2017: Euro 385,00

 Vergoedingen Mondzorg Basisverzekering 2017*:

  • Wie voor zijn 18e jaar een volledig frontelement verliest of bij wie een frontelement niet is aangelegd, kan die tot zijn 23e jaar laten vervangen met vergoeding vanuit de basisverzekering. (Was: 18 jaar).
  • Eigen bijdrage van 10% voor een klikgebit (op steg of drukknoppen) in de onderkaak, en 8% voor een dergelijk gebit in de bovenkaak. (Was: € 125 wettelijke eigen bijdrage per kaak)
  • 10% eigen bijdrage voor reparaties en rebasing van gebitsprothesen, met een maximum van €45. (Voorheen geen eigen bijdrage.)
  • Het klikgebit (op steg of drukknoppen) is voortaan onderdeel van de basisverzekering. Dat heeft tot gevolg dat patiënten, waarbij geen indicatie is voor een klikgebit en dit desondanks willen hebben, voortaan alleen de benodigde implantaten volledig zelf dienen te bekostigen. Voor de daarop te plaatsen gebitsprothese – inclusief de steg of drukknoppen – geldt de hierboven vermelde eigen bijdrage.

Eigen bijdrage & overige kosten 2017 gebitsprothese op Steg/klikgebit*

 

Verzekeraar geeft machtiging af Eigen bijdrage 2017*
 

Prothese op steg in de onderkaak op 2 implantaten

 

€200,-*
 

Gebitsprothese op steg op 4 implantaten in de bovenkaak

 

€ 300,-*
Verzekeraar geeft geen machtiging af Extra kosten 2017*
 

Prothese op steg in de onderkaak op 2 implantaten

 

 

€1500,00*

 

 

Prothese op steg in de bovenkaak op 4 implantaten

 

 

€2500,00*

 

*Bovenstaande bedragen dienen gehanteerd te worden als richtlijn. Informeer altijd naar de vergoedingen van uw zorgverzekeraar.