All-on-6

Als u alle tanden en kiezen – inclusief de wortels – mist, is een vast constructie van kronen op 6 implantaten de mooiste oplossing. De reconstructie van uw gebit door middel van de All-On-6 behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Deze implantaten zullen dan dienen als fundament voor de permanente nieuwe tandboog. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd, door het verlies van tanden en kiezen, onze botten de neiging hebben te verslechteren en resorberen.

De All-On-6 procedure dient als een alternatieve oplossing voor het volledig kunstgebit of de overkappingsprothese op steg/klikgebit en benadert de natuurlijke mond het best. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit.

 

Animatie all-on-6

 

Herstel van de tandboog van de bovenkaak De implantaten worden zo geplaatst dat de sinusgebieden worden vermeden. Bij Bogaard Kliniek worden de implantaten in de meeste gevallen recht in het kaakbot geplaatst. Nadat de implantaten goed zijn vastgegroeid en het kaakbot volledig is genezen, wordt op elk implantaat een kernopbouw geplaatst en vastgezet met kleine schroefjes. Een tiendelige brug kan nu op de zes implantaten worden vastgezet.

 

Voordelen all-on-six

  • er kan gekozen worden tussen tussen een volledige brug van zirkonium of kunststof (er zijn kwaliteits- en prijsverschillen)
  • herstelt de kaaklijn en de gezichtsstructuur
  • het zijn permanente, natuurlijk uitziende tanden
  • het voelt vriendelijk aan, omdat er geen druk is op het tandvlees
  • het helpt om botmassa beter te kunnen behouden
  • de reconstructie ‘gedraagt’ zich natuurlijk wat betreft eten, praten en lachen
  • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese), waardoor uw smaakvermogen weer verbetert
  • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij de overkappingsprothese op steg of drukknoppen/klikgebit)
  • u hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel noodzakelijk bij een uitneembare prothese, al dan niet op steg of drukknoppen/klikgebit)
  • het verbetert uw zelfvertrouwen

 

Stapsgewijze aanpak

 

Stel dat u op dit moment een gebitsprothese op steg/klikgebit heeft. U kunt dan kiezen voor het ‘omzetten’ van uw huidige kunststof prothese, zodat die geschikt is om als volledige brug op de implantaten vast te zetten.

Tegen de tijd dat de kunststof gebitsprothese is versleten (gaat meestal 5 tot 8 jaar mee) heeft u kunnen sparen voor een tandboog van kronen van zirkonium. Dit is een zeer duurzame oplossing, die de natuurlijke situatie het best benaderd. Zowel esthetisch als functioneel. Zo creëert u uiteindelijk de mooiste oplossing voor u zelf!

U kunt ook direct kiezen voor een brug constructie van zirkonium. Houdt er rekening mee dat de tandboog van kronen van zirkonium eigenlijk altijd bevestigd moet worden op 6 implantaten. Stel dat u nu 2 of 4 implantaten heeft, dan kunnen er bijna altijd implantaten worden bijgeplaatst. Soms is ter voorbereiding een botopbouw nodig. Er zijn dus verschillen in materialen en prijzen. Dat geldt ook voor de implantaten. Een implantaat van zirkonium is duurder dan een implantaat van titanium.

 

Pre-implantologie

 

Vrijwel elke kaak is geschikt om te implanteren. Soms zijn daar wel een of meer voorbereidende behandelingen voor nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bot opgebouwd moet worden. Of dat een sinuslift moet worden uitgevoerd. Denk ook aan de eventuele noodzaak tanden en kiezen te trekken in het geval die niet meer te redden zijn. Of aan de CBCT scan, die vaak noodzakelijk is. Ook voor de pre-implantologie kunt u bij Bogaard Kliniek terecht.

 

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.