All-on-4

Als u alle tanden en kiezen – inclusief de wortels – mist, is een vaste constructie op 4 implantaten een mooie oplossing*. De reconstructie van uw gebit door middel van de All-on-4 behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Deze implantaten zullen dan dienen als fundament voor de permanente nieuwe tandboog. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd, door het verlies van tanden en kiezen, onze botten de neiging hebben te verslechteren en resorberen.
De All-on-4 procedure is een alternatief voor het volledig kunstgebit of het klikgebit – de overkappingsprothese op steg – en benadert de natuurlijke mond het best. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen*. Door de verdere optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Zo kan uw spijsvertering nog beter werken. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit. Het komt regelmatig voor dat 4 implantaten onvoldoende zijn als fundament voor de volledige brug. In dat geval worden meestal 2 elementen bijgeplaatst.

 

Uitleg all-on-4 onderkaak

Deze film toont, hoe we de ondertanden en kiezen kunnen restaureren met een vaste gebitsprothese prothese op 4 implantaten. De implantaten worden in het kaakbot zover mogelijk uit elkaar gezet. Bij Bogaard kliniek worden de implantaten recht in het kaakbot gezet en soms schuin.

 

Voordelen all-on-4

 

  • de prothese zit vast en u zet een stap verder in de benadering van uw natuurlijke tanden en kiezen, zowel esthetisch als functioneel
  • door verbetering van de kauwfunctie, verbetert de spijsvertering en daardoor beïnvloedt wordt uw de algehele gezondheid positief beinvloed
  • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese boven), waardoor de smaakbeleving verbetert
  • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen/klikgebit
  • u hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel het advies bij een uitneembare prothese of klikgebit)
  • naar bed en opstaan met een vast gebit, lachen en eten zonder zorgen geeft weer zelfvertrouwen

 

Stapsgewijze aanpak

 

Stel dat u op dit moment een klikgebit heeft, op 4 implantaten. U kunt dan kiezen voor het ‘omzetten’ van uw huidige kunststof prothese, zodat die geschikt is als vaste brug op de implantaten.

Tegen de tijd dat de kunststof gebitsprothese is versleten (gaat meestal 5 tot 8 jaar mee) heeft u kunnen sparen voor een brug van zirkonium. Dit is de mooiste oplossing, die de natuurlijke situatie het best benaderd. Zowel esthetisch als functioneel*.

U kunt natuurlijk ook direct kiezen voor een vaste brug van zirkonium op implantaten. Houdt er rekening mee dat de volledige brug van zirkonium van zirkonium eigenlijk altijd bevestigd moet worden op 6 implantaten. Stel dat u nu 4 implantaten heeft, dan kunnen er altijd 2 implantaten worden bijgeplaatst. Er zijn dus verschillen in materialen en prijzen. Dat geldt ook voor de implantaten. Een implantaat van zirkonium is duurder dan een implantaat van titanium.

Plan een gratis consult en u ontvangt – vrijblijvend – een behandelplan en een begroting. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de implantologie en de prothetiek en erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Het behandelteam is rondom de patiënt georganiseerd. In het team zijn de specialismen van implantologie, tandprothetiek, tandtechniek, behandel- en hygiëne protocollen verankerd. Ook voor de pre-implantologische behandelingen – zoals een bot opbouw – kunt u bij ons terecht. Bogaard Kliniek geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen en de prijzen en is ISO 9001 gecertificeerd.

 

Pre-implantologie

 

Vrijwel elke kaak is geschikt om te implanteren. Soms zijn daar wel een of meer voorbereidende behandelingen voor nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bot opgebouwd moet worden. Of dat een sinuslift moet worden uitgevoerd. Denk ook aan de eventuele noodzaak tanden en kiezen te trekken in het geval die niet meer te redden zijn. Of aan de CBCT scan, die vaak noodzakelijk is. Ook voor de pre-implantologie kunt u bij Bogaard Kliniek terecht.

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.