All on 4 – all on 6

Mist u alle tanden en kiezen inclusief de wortels? Dan is een vaste constructie van kronen op 4 of 6 implantaten de mooiste oplossing. De reconstructie van uw gebit door middel van de All-On-4/6 behandeling wordt bereikt door (titanium of zirkonium) schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Op de 4 of 6 implantaten wordt de volledige brug of overkappingsprothese vast gezet. Voordat de implantaten worden geplaatst kan een bot behandeling nodig zijn. Dat komt omdat na verloop van tijd het bot volume vermindert. Voor deze botopbouw kunt u ook bij Bogaard Kliniek terecht.

De vaste gebitsreconstructie is een alternatief voor het kunstgebit of de uitneembare gebitsprothese op steg/klikgebit en benadert de natuurlijke mond het best*. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen. Door de optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Houdt er rekening mee dat de mondhygiëne ook moet zijn op het niveau van een natuurlijk gebit.

 

Voordelen van de vaste constructie/all-on-4/6

 

  • er kan gekozen worden tussen tussen een 12 delige brug met kronen ** of kunststof overkappingsprothese (informeer naar verschil in prijs en kwaliteit)
  • herstelt de kaaklijn en de gezichtsstructuur
  • het zijn permanente, natuurlijk uitziende tanden
  • geen pijn, omdat er geen druk is op het tandvlees
  • het helpt om botmassa beter te kunnen behouden.
  • de reconstructie ‘gedraagt’ zich natuurlijk wat betreft eten, praten en lachen
  • u heeft geen last van een verhemelte plaat (zoals bij een gewone prothese), waardoor uw smaakvermogen weer verbetert
  • u heeft geen last van hoge kunststofranden (zoals bij een uitneembare prothese op steg of drukknoppen/klikgebit)
  • u hoeft de prothese niet meer ’s nachts uit te nemen (dit is wel noodzakelijk bij een uitneembare prothese, al dan niet op steg of drukknoppen/klikgebit)
  • het verbetert uw zelfvertrouwen

 

Stapsgewijze aanpak

 

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het ‘omzetten’ van uw huidige (kunststof) gebitsprothese, die wordt dan geschikt gemaakt voor het plaatsen als vaste constructie op de implantaten. U kunt ook kiezen voor een 12-delige brug met kronen. Er zijn dus verschillen in materialen en prijzen. Dat geldt ook voor de implantaten. Een implantaat van zirkonium is duurder dan een implantaat van titanium.

U kunt stapsgewijs te werk gaan: laat uw huidige prothese ‘omzetten’ en spaar dan voor een volledige brugconstructie van kronen. Tegen de tijd dat de kunststof gebitsprothese is versleten (gaat meestal 5 tot 8 jaar mee), heeft u de mooiste oplossing voor u zelf gecreëerd!

 

Pre-implantologie

 

Vrijwel elke kaak is geschikt om te implanteren. Soms zijn daar wel een of meer voorbereidende behandelingen voor nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bot opgebouwd moet worden om de kaak geschikt te maken voor implantaten.  Of dat een sinuslift moet worden uitgevoerd. Denk ook aan de eventuele noodzaak tanden en kiezen te trekken in het geval die niet meer te redden zijn. Of aan de CBCT scan, die vaak noodzakelijk is als diagnostisch middel. Ook voor de pre-implantologie kunt u bij Bogaard Kliniek terecht.

 

Plan een gratis intake en u ontvangt – vrijblijvend – een behandelplan en een begroting. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de tandheelkunde en de prothetiek, erkend door de Nederlandse vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Bogaard Kliniek geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen en de prijzen en is ISO 9001 gecertificeerd.

*Let op: de functionaliteit van een gezond natuurlijk gebit gaat boven elke nieuwe gebitsreconstructie. Voorkomen is beter dan genezen.

** Indien u kiest voor een volledige vaste tandboog van gebitselementen van zirkonium zijn in de regel 6 implantaten nodig/All-On-Six.